Styrelseutbildning och jämställdhetsutbildning

Fyra snabba frågor till Malin Friis-Liby, utbildningsansvarig SK

Nu är det snart dags för lite välbehövlig semesterledighet för de flesta av oss och pausen från jobbet ger lite utrymme för andra tankar. Kanske byta bana, flytta eller kanske passa på att anmäla sig till någon intressant kurs eller utbildning till hösten. SK erbjuder ju två intressanta utbildningar, Diplomutbildning i styrelsearbete och JGL (Jämställdhet Genus och ledarskap). Berätta lite mer om dem.

– Många vill gå vidare i sin utveckling eller karriär och inhämta mer kunskap kring hur ett styrelsearbete går till och bedrivs. Då passar det utmärkt med vår grundläggande diplomutbildning i styrelsearbete.
– Om man vill växla upp och ta nästa steg mot hållbarhet genom att nå jämställdhet i sin ledningsgrupp eller styrelse för behöver verkligen gå vår certifierade JGL-utbildning (Jämställdhet/Genus/Ledarskap).

Är det något du speciellt vill lyfta fram i utbildningarna?

– Det som är unikt med vår diplomutbildning i styrelsearbete är två saker, dels modul III där vi behandlar gruppdynamik och hur man fattar bra beslut tillsammans och dels examinationen som sker genom ett rollspel i styrelsearbete.
– För den certifierade JGL-utbildningen så är det möjligheten till att fördjupa sig i maktbalanser och härskartekniker som en del av den ledarskapsutveckling som behöver ta plats i svenskt näringsliv.

Vem ska gå de här utbildningarna tycker du?

– För att ta nästa steg eller att erhålla det ”körkort” som behövs för att bedriva ett korrekt och effektivt styrelsearbete så behövs vår Diplomutbildning i styrelsearbete. Alla behöver förstå det ansvar som man har som medlem i en styrelse.
– Jämställdhet är en förutsättning för näringslivets ekonomiska framtid. Då behöver man bland annat kunskap om hur man lägger ihop kompetenser på bästa sätt.  En väg är att genomföra vår Certifierade JGL (Jämställdhet/Genus/Ledarskap).

Var får jag veta mer om exempelvis pris, aktuella utbildningsomgångar mm?

– Man kan alltid titta på vår hemsida (www.sakrakvinnor.se) under våra tjänster alternativt maila info@sakrakvinnor.se eller få information här:

Diplomutbildning styrelsearbete – start ht:
13 oktober – fysisk start (3 dagar över 3 månader)
2 november – digital start (3 dagar över 3 månader)

Certifierad JGL-utbildning – start ht:
2, 3 december och 14, 17 januari (2+2 dagar)