Nya beteenden – även i styrelsen

Vi lever i en minst sagt omvälvande tid, på alla fronter. Nya arbetsformer och nya konstellationer tar sig in även i styrelserummen.

Verkligheten under den pågående pandemin, har på ett abrupt sätt tvingat de flesta av oss att ändra arbetssätt och mycket annat i livet. Det gäller även i styrelsesammanhang. Många svenska styrelser jobbade så sent som en månad tillbaka, mer konservativt än den verksamhet de ska leda. Vi tänker då på arbetsformerna med fysiska, traditionella möten runt ett konferensbord. Nu ser det annorlunda ut för de flesta p g a den påtvingade sociala distanseringen. När krisen har lagt sig hoppas vi att man tar vara på det som trots allt varit positivt. Som tex att med god kvalitet genomföra styrelsemöten på distans. I våra kommande styrelseutbildningar blir virtuellt styrelsearbete ett nytt avsnitt.

Vi ser också behovet av att skynda på arbetet med mer jämställda och balanserade styrelser för att möta de nya krav som både marknad och kunder ställer på företagen. Glädjande nog så har vi på Säkra Kvinnor fått en ökad efterfrågan av rekryteringsstöd för att få tag på de bästa kompetenserna till bolagsstyrelser inom olika branscher.

Det kommer en tid efter denna och den ska vi möta på bästa sätt.

Allt gott!
Malin, Susanne och Karina