Månadens förebild – maj

Susanne Johansson är VD för Texla i Sverige och med i styrelsen och koncernledningen för Texla Group. Hennes resa är otroligt spännande i och med att hon började på Texla som 20-åring som ekonomiansvarig och har klättrat sig upp till toppen utan någon direkt utbildning.

Hon är en kvinna som har fullt upp med att leva sitt liv som hon älskar fullt ut. Susannes syn kring varför hon lyckats med karriär genom förmågan att kunna ta folk och att hon älskar att styra upp saker och ting. Rätt ska vara rätt!

Vi är nyfikna och inspirerande av Susanne och ställer därför dessa frågor:

– Vad driver och motiverar dig?

Att få människor att växa! Att sy ihop en affär så att den blir lönsam och kunden är mer än nöjd. Att skapa ett tryggt företagsklimat där alla är delaktiga och kan utvecklas till sin fulla potential. Att se fram emot nästa dag och vara nyfiken på vad den ska innehålla.

– Vilken är din syn på jämställdhet och vad lägger du i det begreppet?

Jämställdhet för mig är att alla kvinnor och män ska värderas lika högt och ha samma villkor och förutsättningar för att kunna göra vad de vill i livet. Jag förespråkar vidare 50/50 i alla företagsledningar för att jag tror på att driva företag och organisationer på samma sätt som samhället ser ut och är fördelat.

– Vad har du för tankar kring vad vi tillsammans kan göra för att kvinnor skall ha samma möjligheter till ledarskap på alla beslutsnivåer?

Vi måste sluta tro att männen ska ändra sitt beteende och ändra vårt sätt att bemöta det. Ta för oss mer, tänka och agera utifrån att de gamla strukturerna inte finns längre. Ta för givet att alla positioner är tillgängliga för alla och hjälpa varandra uppåt genom att erbjuda ett par axlar att stå på när det behövs. Vi börjar bli bättre på att nätverka och pusha varandra, men vi har långt kvar innan vi gör det i samma utsträckning som männen.