HKN GBG

Månadens förebild juni

Vi på Säkra blir ständigt imponerade av den kompetens vi har omkring oss. Ledare, föredömen, personer som i vardagen ger energi till andra.

Vår juniinspiration blir Handels Kvinnliga Nätverk (HKN) en studentorganisation för alla kvinnliga studenter på Handelshögskolan som vill verkar för att förena, förändra, inspirera och engagera.

Denna förening ligger oss extra varmt om hjärtat och vi har valt att årligen, i samarbete med HKN, dela ut ett stipendium där vi utser Framtidens styrelsekvinna.
Läs vad HKN har för tips till unga kvinnor som är nyfikna på styrelsearbete?

1. Vem är er organisation och vad gör ni?

Vi är en studentorganisation för alla kvinnliga studenter på Handelshögskolan i som verkar för att förena, förändra, inspirera och engagera. Genom olika aktiviteter såsom event med fokus på karriär, nätverksfrukostar och workshops är vårt fokus att vara den självklara bryggan mellan studenten och näringslivet. Styrelsen väljs för ett år i taget och består av sju stycken studenter på Handelshögskolan med olika ansvarsområden. En av våra fördelar är den mix vi har i styrelsen, då vi representerar stora delar av de olika utbildningarna på skolan men också har kommit olika långt i utbildningen.

2. Vad inspirerar er både i arbetslivet och organisationen/nätverket?

Alltifrån tidigare alumner som har gått på Handels, till entreprenörer och personer som har klättrat snabbt i karriären. Vi tror starkt på att inspireras av personer i sin omgivning, både för stora och små saker. Fokuset i HKN är framgångsrika kvinnor i näringslivet, vilket gör att vi inspireras av väldigt många olika personer och företag. Dessutom inspireras vi av varandra, men också våra vänner och de många drivna medlemmarna i HKN som vi längtar efter att få träffa framöver igen.

3. Vad har ni för tips som unga kvinnor som är nyfikna på styrelsearbete?

Eftersom HKN just står för är att nätverka och därmed hjälpa varandra blir vårt tips därför blir att våga fråga och ta hjälp av personer som har erfarenhet av styrelsearbete och visa att man har ett intresse och en nyfikenhet för det – varför inte gå Säkra Kvinnors styrelseutbildning? Det kan även vara nyttigt att själv se över och tänka ut möjligheter kring vad som kan finnas och det man tycker passar en själv, för att sedan våga att ansöka eller på annat sätt ta kontakt.

Vi tror också att en bra väg för att komma igång med styrelsearbete kan vara att försöka dra nytta av ett intresse man har och börja med styrelsearbete kopplat till det, till exempel om man har varit aktiv inom en sport länge eller fått ett särskilt intresse under sin utbildning. Då har man säkert något att bidra med i en styrelse och kan göra det samtidigt som man lär sig hur styrelsearbete fungerar.