Månadens förebild – februari

Elif Schmidt har ett flertal framgångsrika tillväxtresor bakom sig hos bland annat Samsung, Hi3G, Brightstar och Strax. Hon har precis klivit in i rollen som VD för det svenska scale-up bolaget Oxceed och har då lämnat posten som VD på STRAX Nordic AB ­– dotterbolag till mobiltillbehörskoncernen STRAX AB som har ett flertal egna varumärken såsom Urbanista och internationella licenser för bland annat Adidas, Coca Cola, Hugo Boss och Superdry.

Under förra året rekryterade Säkra Kvinnor Styrelsebalans ut Elif som styrelseordförande till Solideq Group, ett bolag inom byggbranschen.

Sen 2012 så driver hon även välgörenhetsorganisationen From One To Another som sponsrar tjejer genom gymnasiet i Kenya.

Vi är nyfikna och så inspirerande av Elif och ställer därför dessa frågor:

– Vad driver och motiverar dig?

Utveckling, både av bolag, mig själv och människor omkring mig. Jag är ingen bra förvaltare utan för mig är det viktigt att mitt uppdrag är att växa eller utveckla en verksamhet och dess människor. Personlig utveckling är också något som driver och motiverar mig väldigt mycket.

– Vilken är din syn på jämställdhet och vad lägger du i det begreppet?

För mig är det oerhört viktigt att alla människor har samma möjligheter och förutsättningar att påverka och skapa sina egna liv. Världen är inte jämlik idag och det är allas ansvar att man gör sitt för att göra världen mer jämlik i det man kan påverka i sin omgivning. Grundförutsättningarna behöver vara lika för alla.

– Vad har du för tankar kring vad vi tillsammans kan göra för att kvinnor skall ha samma möjligheter till ledarskap på alla beslutsnivåer?

Det börjar högst uppe i organisationen, från styrelsen, till VD och ledningen där man måste jobba aktivt för att ha mer jämn könsfördelning, man behöver jobba med konkreta åtgärder för att skapa förutsättningar för kvinnor att spela på samma villkor. Fokus på jämställdhet måste genomsyra hela organisationen och i alla led av rekryteringsprocessen.