Månadens förebild – februari

Månadens förebild – Åsa Lindell

Berätta lite kort om vem är du och din bakgrund?

Född och uppvuxen i Göteborg/Mölnlycke. Som barn var det fokus på teater och klarinett. Men hamnade på Handelshögskolan efter 1,5 år i Frankrike/Schweiz och en tid på Svenska Mässan. Efter Handels kom jag till dåvarande Bilspedition, idag Schenker, där jag blev en av Sveriges första miljöchefer. Fantastiskt roligt pionjärjobb som gav mycket tillbaka till både mig, företaget och miljön! Blev sedan kommunikationsdirektör och satt i koncernledningen tills vi blev uppköpta av Schenker, och efter att ha deltagit i fusionsprocessen gick jag vidare till Stena Line och en tjänst som kommunikationschef där. Mycket omtumlande tid med avskaffningen av taxfree och mycket roligt jobb! Därefter kommunikationsdirektör på Lindex – alla tre bolagen var på börsen så det var mycket Investor Relations, förutom intern/extern kommunikation. Redan på Schenker tiden hade jag börjat med styrelsearbete, satt i flera bolag (bla Länsförsäkringar Göteborg & Bohuslän, Gorthon Line och ett Transportforskningsinstitut), och det fortsatte jag med.

Men valde sedan att byta bana och vara med och starta ett konsultbolag; YesP – ett bolag som utvecklades från den vision vi satte om att bli ett globalt bolag till att faktiskt ha uppdrag runt om i världen. Efter fyra år var det dags att ta nästa steg, och starta eget (jag gör tvärtom mot många andra, och går till mindre och mindre bolag). Vi var tre stycken, jag, Erix Blix och ytterligare en person som startade Meetmarket. Jag hann också med att jobba ett år som regionchef på Företagarna innan vi sjösatte Meetmarket.

Under tre år var jag generalsekreterare på StyrelseAkademien Väst, och jobbade mycket med event, lokala träffar och styrelseutbildningar. Var med att ta fram den första gemensamma styrelseutbildningen och utbildade många, vilket var jättekul!

Nästa kliv ut i det okända var när jag bestämde mig för att lämna alla fasta uppdrag och bosätta mig i södra Frankrike ett halvår. Åkte hem för att moderera då och då, men annars blev det mest VANDRING. Som sedan dess är en passion. Väl hemma hamnade jag ganska snart i livskris och skrev boken En fot i golvet, började föreläsa om kris och utbilda ledare. Fortsatte också moderera och facilitera – vilket jag gör än idag. Skrev boken Yrke: Moderator för ett par år sedan och har utbildat många moderatorer sedan dess. Ställde om digitalt snabbt som bara den, inom en vecka hade jag börjat göra digitala uppdrag där i mars 2020 – och upptäckte att jag gillar det. Nu föreläser, faciliteterar, utbildar och modererar jag lika gärna digitalt. Eller i hybridform..

Min passion har fått mer och mer plats, och sedan fem år är jag ungefär 1 månad om året i alperna och vandrar, och sedan tre år tar jag med grupper dit. I höstas var jag nere 4 månader, jobbade deltid på distans och vandrade halva tiden. Bästa hösten?

Vad driver och motiverar dig?

Nyfikenhet och en viss rastlöshet som gör att jag vill ha variation och förnyelse. Utveckling – vill lära och göra nya saker. Samhörighet – söker ständigt nya samarbeten, dialoger. Sökandet efter insikter kring både mig själv, andra och världen för att förstå och lära. Jag motiveras enormt av att känna synergier med andra – när man känner att det blir bättre om vi gör det ihop. Och roligare!

Vilken är din syn på jämställdhet och vad lägger du i det begreppet?

Lika villkor och samma förutsättningar genom livet. Att inte behöva kämpa mer för att man tillhör ett visst kön, för att få utvecklas i jobbet, få rätt betalt för sitt jobb och kunna ta karriärssteg. Att man blir lyssnad på lika mycket, att man har lika mycket inflytande både i mindre och större sammanhang.

Vad har du för tankar kring vad vi tillsammans kan göra föra att kvinnor skall ha lika möjligheter till ledarskap på alla beslutsnivåer?

En kombination av kultur och struktur. Högsta ledarskiktet behöver föregå med gott exempel, var tydliga och säga ifrån när något inte är jämlikt. Se över strukturer i organisationerna, allt från hur man säkerställer jämställdhet vid rekrytering till belöningssystem…
Kulturmässigt; koppla jämställdhet till värderingar och vardagliga beteenden, hur ser det ut på möten, vem får ordet?  Våga prata om det så att det blir en naturlig punkt på agendan.

Men glöm inte att det börjar redan när vi föds. Jag blir förskräckt när jag ser hur vi på många områden går tillbaka till att flickor ska vara på ett visst sätt och pojkar på ett annat. Och att vi fortfarande inte lyckas få dem att känna sig lika mycket värda.