Kunskap är makt – floskel eller realitet?

Utåt sett har det gått fort att montera ner kvinnors rättigheter på flera håll runt om i världen. Senast det som varit på allas läppar, den fria aborträtten i USA och skärpning av abortlagstiftningen i Polen.
Det är lätt att känna frustration, ilska och maktlöshet när man tar del av sådana nyheter. Mitt i detta frågar man sig; -Vad kan jag göra?- Kan jag göra något alls? Självklart kan vi som enskilda individer inte ändra ett annat lands lagstiftning, men vi kan gräva där vi står. Påverkan på politiker och makthavare är ett sätt. Vi har ett val inom några månader. Viktigt att ta del av och diskutera jämställdhetsfrågor och kvinnors rättigheter med de olika politiska företrädarna.

Ett annat sätt är utbildning och ökad kunskap inom jämställdhetsområdet. Det är mycket lättare att argumentera för ett mer jämställt samhälle när man är påläst och vet hur maktbaser fungerar och har tagit del av aktuell statistik. Ett enkelt sätt att få tag på korrekta är att ladda ner skriften ”På tal om kvinnor och män 2020” (Utgiven av Statistiska Centralbyrån, juni 2022).

Vi välkomnar också dig som vill fördjupa dig och få en mer gedigen kunskap till vår certifierade utbildning för styrelse och ledare. Läs mer om utbildningen här!
Den något slitna klyschan om att kunskap är makt, måste väl ändå anses vara sann, åtminstone till viss del.

Nu tänker vi ta några veckors ledigt för vila, nöje och reflektion. Vi hoppas du får möjlighet att göra detsamma och att vi ses i augusti på vår nätverksträff. Temat är inte spikat ännu, men kommer mes största sannolikhet att handla om – just det, jämställdhet.