”Jämställdhet boostar din affär” på Johanneberg Science Park (JSP)

Under en förmiddag i slutat av maj bjöd Johanneberg Science Park in sina medlemmar (SK är en av dem) och andra som tycker att jämställdhet är en viktig fråga, inte minst i arbetslivet. Inledningsvis ställde sig en av arrangörerna frågan ”om det verkligen behövs ytterligare en konferens om jämställdhet?”. När vi efter lunch lämnade lokalen kunde vi samstämmigt konstatera att vi kommer att behöva fler konferenser om jämställdhet under en överskådlig tid.

Vi blev inspirerade av briljanta Kristina Landgren Carestam som berättade om sin resa med att ta både ett dam- och herrlandslag i innebandy till var sitt VM-guld. Det var inte lika förutsättningar för lagen, men Kristina har med den erfarenhet hon gjort som ledare också banat väg för mer jämställda förhållanden inom innebandyn. Idag använder hon sina idrottsliga erfarenheter som ansvarig för företagskulturen på fastighetsbolaget Wallenstam.

Vi fick fler aha-upplevelser och mer kunskap om vinsten med jämställda bolag och styrelser av Emma Knaggård Wendt från Ownershift.

Vi från Säkra kvinnor medverkade via Karina Lindgren i panelen tillsammans med Kristina Landgren, Emma Knaggård och Ola Stål (VD Substly AB). Intressant och viktigt samtal som vi gärna vill fortsätta längre fram.