Förebilder – ett sätt att lära, inspireras och stärkas av

Vi sammanfattar och avrundar strax ett år som varit så annorlunda och totalt oförutsägbart när man skålade och kramade varandra på nyårsnatten till 2020. Innan det är dags att öppna upp en ny fräsch kalender, vill vi göra några korta tillbakablickar om vad vi tar med oss från det gångna året och vad vi ser fram emot det kommande.

Vi har genomfört flera av våra utbildningar digitalt. Trots att vi trodde det skulle bli svårt med tanke på innehåll och upplägg, har det gått med bravur. Mycket tack vare våra kompetenta kursledare. Vi kommer att fortsätta på det digitala spåret som ett alternativ, och de fysiska träffarna fortsätter så snart myndigheterna ger klartecken.

Likadant har det varit med nätverksträffarna. Det gick över förväntan att mötas via Zoom istället tidig morgon istället för kvällsmöten. Det har till och med varit fler som anslutit till dessa under hösten. Därför tänker vi fortsätta på den digitala banan även 2021 och hoppas ni blir många som vill vara med.

Året har också inneburit nya samarbeten. @LEDA20 och @Growing Leaders, vi är så glada för er och ser fram emot en fortsättning tillsammans.

Mest stolta är vi ändå över ett inslag som andra har stått för. Det är våra fantastiska förebilder! Under året har vi haft glädjen att en gång i månaden få presentera en person eller grupp som vi sett som förebild för andra, och som man kan lära och inspireras av. Inte minst – stärkas av.  Det är oerhört kraftfullt att få ta del av andras erfarenheter och klokskap på detta sättet. Det behövs. Vi får ofta vittnesmål från kompetenta kvinnor i olika åldrar att de ibland känner sig osäkra. Då är en person som själv gjort en resa och som gjort egna insikter ett fint sätt till hjälp att hitta sin egen väg eller bara få igenkänning. Läs mer under aktuellt, www.sakrakvinnor.se//aktuellt

Som ”grande finale” för Säkra Kvinnors år 2020 så har vi glädjen att presentera vår nya hemsida! Lite mer i tiden och lättare att hitta och kommunicera genom.
Trots att det gångna året varit tufft för många så är vi innerligt tacksamma över att vi i Säkra kvinnor har kunnat fortsätta att driva och utveckla en verksamhet som vi vet är viktig för framtiden. När krisen är över behöver vi ha den breda kompetens där alla, oavsett kön, ges möjlighet att påverka och styra. Vi hoppas och tror att det bidrar till ett mer hållbart samhälle att leva och verka i.

Vi önskar er fridfull jul och ett gott nytt 2021!

Malin, Susanne och Karina

PS. Har du tips på en förebild eller ett tema till nätverksträffarna, tveka inte att höra av dig till oss på info@sakrakvinnor.se DS.